Symantec Antivirus Reporting – SQL sifresinin degistirilmesi

Symantec AntiVirus Corporate Edition yazilimin 10.1 surumune, web tabanli bir raporlama ozelligi eklenmis.

Uygulama PHP ile yazilmis, verilerini MSSQL’de tutuyor. Kurulum icin IIS ve MSSQL gerektiriyor. PHP ile ilgili ek bir kurulum veya ayar yapmak gerekmiyor. Kendisini kurarken PHP’yi de /Reporting/ klasorunde calisacak sekilde ayarliyor. Varolan bir MSSQL kullanilmazsa veya urunun kurulacagi makina uzerinde MSSQL yoksa MSDE kuruyor olabilir. Ona dikkat etmemisim.

Urunu kurdugunuz makinanin bolgesel ayarlari (regional settings) Ingilizce olmazsa problem cikartiyor. Bunun disinda yaptigim bir kurulumda, veritabaninin collation ayarinin turkce olmasindan dolayi da problem ciktigini gordum. Yani yaratilan veritabaninin da collation ayarlarinin standart olmasi gerekiyor (Sanirim Latin1_General, code page 1252 olarak geciyordu).

Reporting web arabiriminden belirli raporlar alabildiginiz gibi, belirli olaylar karsisinda alarm uretilecek sekilde ayar yapabiliyorsunuz(alerts bolumunden). Bu alarmlar veritabanina yazilabilir, mail ile gelebilir veya alarm uretildiginde alert agent icerisinde ayarlamis oldugunuz bat dosyasi calistirilabilir.

Neyse, aslinda soyleyecegim bu degildi. Reporting’i kurdugum bir yerde, urunun MSSQL ‘e baglandigi sifreyi degistirmem gerekti. Sifreyi 3 farkli yerde degistirmek gerektigi icin, ihtiyaci olanlar aramasin diye dusunerek aktarmak istedim.

  1. ODBC ayarlari: Makinanin ODBC ayarlarinda “Reporting” DSN ayarini degistirmek gerekiyor (Start > Programs > Administrative Tools > Data Sources (ODBC) icerisinde System DSN bolumunde)
  2. “C:\Program Files\Symantec\Reporting Server\Web\Resources” klasoru icerisindeki “Reporter.php” dosyasini acarak, buradaki “dbpasswd” degiskenini degistirmek gerekiyor
  3. “C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\Reporting Agents\Win32” klasoru icerisindeki “Reporter.conf” dosyasinda bulunan “DBPWD” degiskenini degistirmek gerekiyor

Tum bu islemler yapildiktan sonra “Reporting Agents” servisi yeniden baslatilarak, urunun problemsiz calistigi web arabirimi uzerinden kontrol edilebilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *