Network VirusWall

Trend Micro’nun Network VirusWall ailesinden, Network VirusWall 1200 cihazini cok kisa bir sure test etme imkani bulduk. Asil ozelliklerini hakkini vererek test edemediysek de, urunu duydugumuzda kafamizda beliren McAfee Webshield veya Panda GateDefender cihazlari gibi bir antivirus gateway olabilecegi dusuncelerimizin cevabini almis bulunuyoruz.

Sayfasinda da gorebileceginiz gibi urunun, ag trafigini guvenlik aciklarini tetikleyen aktivitelere ve solucanlara (worm) karsi izleyerek bu gibi durumlari engelleme, solucan salginlarini durdurabilme, kullanici bilgisayarlarina ek bir program kurmaksizin bilgisayar butunluk ve guvenlik politikasina uyumluluk kontrolu yapabilme (Sygate urunlerinde oldugu gibi), ve diger ozellikleri bulunuyor.

Urun Control Manager ile yonetiliyor. Control manager ile haberlesebilmesi icin cihazin ayarlarini seri port uzerinden hizlica yaptiktan ve cihazlari gorusturdukten sonra, test icin arkasina bir client yerlestirdik.

Network VirusWall, cesitli web ve email virus testlerinden sinifta kalsa da, Nimda ve diger bazi solucan aktivitelerini engelleyebildi.
Dolayisiyla, asil amacinin antivirus gateway’lik olmadigini gordugum Network VirusWall ile, antivirus’u calismayan, guncel durumda olmayan veya gerekli guvenlik yamalari gecilmemis bilgisayarlarin erisimleri sinirlanabilir. (bu ozelligi test edilemedi)

Avantajlari
-Urun layer2’de calisiyor, ag topolojisinde bir degisiklige gerek kalmiyor
-Cihaz kapatildiginda uzerinden trafik gecirebiliyor
-Yaptigimiz testlerde streaming olan sayfalarda problem yaratmadi (aslinda bu genellikle virus gateway’lerin bir sorunu olarak karsimiza cikiyor)

Urunu tam olarak deneme imkanim olmadigi icin detayli bilgi aktaramiyorum.

Urun ozellikleri, pazardaki hangi urunlerle benzerligi oldugu, ve karsilamaya calistigi eksiklikler; urun sayfasinda ve uretici tarafindan hazirlanan urun karsilastirma dokumaninda gorulebilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *